Talkootehtävät

Kisainfo ja opastus

Kisainfossa opastetaan ja autetaan kilpailijoita, valmentajia, arvioijia ja muita talkoolaisia. Tehtävään ilmoittautuvalta toivotaan iloista asiakaspalveluasennetta. Kilpailutoimisto on avoinna ennen ensimmäisen joukkueen saapumista, ja sulkeutuu vasta kilpailun ollessa ohi ja kaikkien poistuttua hallilta.

Kuulutus ja musiikinsoitto

Kuuluttaja kuuluttaa kilpailuvuorossa olevan joukkueen jäälle, sekä huolehtii suorituksen jälkeen kilpailleen joukkueen pisteiden kuulutuksesta. Lisäksi kuuluttaja kertoo yleisölle kilpailun aikatauluista ja muista yleisölle suunnatuista infoista. 

Musiikinsoittaja soittaa joukkueiden kilpailumusiikit kilpailuissa. Musiikinsoittaja huolehtii myös taukomusiikin soittamisesta. 

Koppiavustajat

Koppiavustajien tehtävänä on huolehtia asioiden sujuvuudesta koppikäytävällä aikatauluja noudattaen. Koppiavustajat huolehtivat myös pukukoppien valvonnasta ja siisteydestä.

Rakentaminen

Rakennustiimi vastaa kilpailutapahtuman rakenteiden, kuten tuomarikorokkeen ja Kiss&Cry -nurkkauksen pystytyksesta ja purkamisesta

Jäänkunnostajat 

Jään kunnostajat käyvät jään kunnon läpi ennen jääkoneen saapumista jäälle, ja paikkaavat mahdolliset aukot lumella. Tehtävä sopii mainiosti isoimmille seuran luistelijoille. 

Luukkuvahti ja suojat

Luukkuvahti toimii jäänalaitatuomarin apuna mm. luukkujen avaamisessa 

Luistimilla oleva luukkuvahti toimii jäänlaidalla toimivan tuomarin apuna, noutaen mm. jäälle putoavia koristeita ja roskia. tehtävä sopii isommille luistelijoille, sillä suorituksen aikana tapahtuva koristeiden ja roskien kerääminen vaatii ripeyttä ja ymmärrystä miten joukkue jäällä liikkuu. 

Suojista vastaavat keräävät joukkueiden suojat ennen suoritusta kilpailijoilta, ja järjestelevät ne valmiiksi poistumisreitille. Sopii myös pienemmille luistelijoille. 

Ajanotto ja videokuvaus

Ajanottajat kellottavat kilpailusuoritusten kestoja. Ylituomari ohjeistaa ajanottajat tehtävään. 

Videokuvaaja kuvaa suoritukset arvioijille. Muodostelmaluistelun 1. kilpailuissa vain sunnuntain 19.11.2023 suoritukset kuvataan. 

Ruokailunvalvoja

Huolehtii, että ruokailuun tulevat joukkueet saapuvat ruokailuun aikataulun mukaisesti, sekä ruokailijoita on enintään joukkueen ilmoittama ruokailijamäärä