Taitoluistelijan varusteinfo

Teroituspalvelu
Olli Ravi
P. 040 5013256
Teroitus sopimuksen mukaan, hinta 10 €.

 

 

 

Luistimet


Taitoluistelijan tärkein urheiluväline ovat istuvat luistimet. Sopivien luistinten valintaan vaikuttavat mm. luistelijan ikä, koko ja taitotaso. Luistimet kannattaa ostaa niitä myyvistä erikoisliikkeistä, joissa saa henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua. Aloittelevankaan luistelijan ei kannata hankkia "markettiluistimia", vaan kysellä käytettyjä taitoluistimia luistinkaupoista tai tutkailla netin myynti-ilmoituksia.

Luistimista kannattaa huolehtia hyvin. Jotta terät eivät ruostuisi, ne on kuivattava huolellisesti luistelun jälkeen ja niitä suojaamaan on hyvä ostaa tai tehdä itse kankaiset suojapussit. Varsinaisia teräsuojia käytetään vain pukuhuoneesta jäälle ja takaisin siirryttäessä. Teräsuojia kannattaakin käyttää hallin käytävien matoista huolimatta: lattialla on aina jonkin verran kengistä kulkeutunutta hiekkaa, joka tylsyttää terät nopeasti. Terät kannattaa teroituttaa taitoluistinten teroitukseen erikoistuneella teroittajalla.


 

Luisteluasut

 

Taitoluistelu on tunnettu kauniista asuistaan. Kimaltelevat ja näyttävät asut ovatkin kampausten ohella osa kilpailusuoritusta tai esitystä, jossa musiikkia ilmaistaan yleisölle ja tuomareille luistelun liikekielellä.

Harjoituksissa luistelijan on käytännöllisempää pukeutua yksinkertaiseen harjoituspukuun tai -trikoisiin, jotka ovat tarpeeksi lämpimät ja joustavat. Asun tulisi harjoituksissakin olla silti ihonmyötäinen, jotta valmentaja näkee liikeradat ja ojennukset hyvin. Luistimissa on hyvä olla urheilu- tai luistelusukka. Myös fleecetakki ja käsineet kuuluvat asiaan. Hansikkaita kannattaa olla mukana toinenkin pari vaihtoa varten - märissä käsineissä sormet palelevat.

KKJT:n jaostot organisoivat vuosittain yhteisen fleecetilauksen, ja tarpeen mukaan muitakin varusteita voidaan tilata yhdessä.

Muodostelmaluistelussa joukkueet käyttävät yhteneväisiä harjoitus- ja kilpailuasuja, jotka hankitaan joukkuetilauksina. 

 

Oheisharjoitteluvarusteet


Lämmittelyä ja oheisharjoittelua varten luistelijalla tulisi olla lenkkitossut ja hyppynaru. Myös taitettava jumppamatto ja piruettilusikka ovat hyödyllisiä hankintoja oheisia varten.