Koronavirus-ohjeistus KKJT:n luisteluperheille

10.3.2020

Yleiset ohjeet:


Jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön ja sinulle tulee 14 vuorokauden sisällä altistumisesta äkillisen hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta, ota aina ensin puhelimitse yhteyttä omalle Terveysasemalle

Marjoniemen terveysasema 020 633 6400

Keltakankaan terveysasema 020 633 6401

Elimäen ja Korian terveysasemat 020 633 6403

Katajaharjun terveysasema 020 633 6404

Valkealan terveysasema 020 633 6405

Jaalan terveysasema 020 633 6406

 

Päivystykseen terveysneuvontaan : 116117

Terveysasemalla tai Päivystysavussa tehdään riskiarvio.

Tarvittaessa saat ohjeet näytteenottoon ja/tai hoitoon hakeutumiseen..

Terveystalo on myös avannut koronavirusneuvonnan , numerossa 030 63 39669

Paras tapa torjua tartunta on pestä kädet.
Muista myös suojata suusi ja nenäsi, kun yskit.
Ohjeita: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

 

Lisäohjeet Pokli Ry:n joukkueille ja ryhmille:


Suositellaan että kaikilla on harjoituksissa ja peleissä/kilpailuissa oma henkilökohtainen juomapullo. Joukkueiden/ryhmien on huolehdittava tarvittavista käsidesifiointitarvikkeista.


Siltä varalta, että joku seuran tai joukkueiden/ryhmien toimihenkilöistä tai pelaajista/luistelijoista saa koronavirustartunnan, pyydämme joukkueita normaaliakin huolellisemmin huolehtimaan siitä, että joukkueiden tapahtumiin osallistuvista on luotettava tieto – eli harjoituksiin, peleihin/kilpailuihin ja muihin joukkueen/ryhmän yhteisiin tapahtumiin osallistuneista pidetään kirjaa ja tiedot tallennetaan.

Näin voimme luotettavasti auttaa tarvittaessa viranomaisia, jos virukselle altistuneita henkilöitä ja heidän perheitään täytyy viruksen varalta tutkia tai asettaa karanteeniin.

Pyydämme myös joukkueita muistuttamaan niin pelaajia/luistelijoita kuin toimihenkilöitään siitä, että tuntiessaan itsensä sairaaksi, ei joukkueen tapahtumiin/ luisteluryhmän harjoituksiin kannata osallistua. Tämä varotoimenpide vähentää muiden pelaajien/ muiden luistelijoiden riskiä altistua taudeille.

Mikäli joukkueen taustoissa, pelaajissa tai heidän lähipiirissään on henkilöitä, joiden epäillään saaneen koronavirustartunnan, ilmoittakaa asiasta viipymättä myös joukkueenjohtajalle ja toiminnanjohtajalle.

Katso vastaukset usein koronaviruksesta kysyttyihin kysymyksiin THL:n sivuilta.

Miten suojautua koronavirus-tartunnalta?

Koronavirus-tartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsi- ja yskimishygienialla:

- Käsien pesu vedellä ja saippualla.
- Käsihuuhteen käyttö jos saatavilla.
- Yskiminen nenäliinaan tai hihan yläosaan, ei vapaasti päin muita ihmisiä tai käsiin.

Lisätietoja THL:n sivuilta:

Ajankohtaista

Käsienpesu ja hygienia

Usein kysytyt kysymykset

Sosiaali- ja terveysministeriö on avannut yleiseen koronavirusneuvontaan valtakunnallisen puhelinneuvonnan, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.