Debytanttien ja noviisien 2. valintakisat Hämeenlinnassa

1.2.2014

Kisaamassa Helmi, Iitu, Elmira ja Emma

STLL:n debytanttien ja noviisien 2. valintakilpailu luisteltiin viikonloppuna. KouJT:n lohkon kilpailu käytiin Hämeenlinnassa. 

Noviisien kilpailuissa Iitu Raski luisteli neljänneksi ennätyspistein 49,14. Iitu lunasti kultafinaalipaikan jo ensimmäisistä valintakisoista, mutta nyt todisti kuuluvansa todelliseen finaaliluistelijoiden kaartiin. Kilpailutauon ja huonon harjoitusjakson tuoma jännitys oli suuri, mutta Iitu pystyi kasaamaan itsensä hienosti ja luisteli niin sanotusti ”puhtaan” ohjelman. Toivottavasti tämä tuo sitä kauan kaivattua itseluottamusta ja -varmuutta finaalia ajatellen.

Elmira Sakhina oli 19. pisteillä 39,29. Elmiran ohjelma oli epävarma ja rikkonainen. Kova halu onnistua kilpailuissa toi lisäjännitystä ja tällä kertaa jännitys vei voiton. Elmiran koko kausi on ollut hieman rikkonainen takareiden revähdysvamman takia. Toivotaan että ensi kausi olisi ehjempi. Noviisit sarjan valintakilpailujen ensikertalainen Helmi Mäkelin sijoittui 23. pistein 37,98. Helmi luisteli hyvän kokonaisuuden muutamaa harmillista kaatumista lukuun ottamatta. Helmi voi olla tyytyväinen suoritukseensa sillä tekniikan kanssa on viime aikoina ollut ongelmia. Tämä oli tärkeä kokemus, josta on hyötyä ensi kautta ajatellen. Luistelijoita Noviisit sarjassa oli yhteensä 29. Sarjan voitti EVT:n Iida Sopanen pisteillä 51,63.

Debytanttien kilpailussa luistellut Emma Elo sijoittui 49,18 pisteellään sijalle 14. Emmalla oli kaikki edellytykset päästä kultafinaaliin, mutta jännitys vei yliotteen tytöstä. Ohjelmaan mahtui turhia virheitä, joita ei sallita, mikäli kultafinaaliin halajaa kovatasoisessa debytantit sarjassa. Luistelijoita debytanttien sarjassa oli peräti 41. Voiton vei Tapparan Essi Korpi pisteillä 65,72.

Luistelijoiden mukana oli valmentaja Anna Päivike.

Tulokset tarkemmin HTL:n sivuilla.