Kymmenen pokaalia KouJT:lle Jyväskylän itsenäisyyspäivän kisoista!

6.12.2013

Sinna Salmela ja Ellinoora Harju
Sinna Salmela ja Ellinoora Harju
Ellinoora Harju
Ellinoora Harju
Valmentaja Kaijaleena Sairanen tyttöjen kanssa tuloksia tutkimassa.
Valmentaja Kaijaleena Sairanen tyttöjen kanssa tuloksia tutkimassa.

Voitot Sanni Tapolalle, Sinna Salmelalle ja Aada Lamposelle. Toisen sijan saivat Matilda Lustig, Sinea Konster, Ellinoora Harju ja Inkeri Sorri. Kolmansia olivat Nelli Niemi, Iida Sinkkonen ja Tiia Suppala. Emmi Tirkkoselle ja Lumi Forsströmille erikoismaininnat.

Kouvolan Jäätaiturien luistelijoita osallistui Jyväskylän Taitoluisteluseuran järjestämiin kutsukilpailuihin itsenäisyyspäivänä. 

Sanni Tapola voitti aluenoviisien sarjan pistein 41,67. Hän oli tyytyväinen ohjelmaansa, sai kokonaisuutena hyvän suorituksen ja myös vaikeimmat hypyt onnistuivat ja yhdistelmäpiruettiin tuli hyvin kierroksia.

Aada Lamponen jatkoi hienoa kisamenestystään voittamalla tintit 2005 -sarjan pistein 24,67.

Taitajat 2003 - 05 -sarjassa kaksoisvoitto tuli KouJT:lle: ensimmäiseksi luisteli Sinna Salmela pistein 41,33 ja toiseksi Ellinoora Harju pistein 31,67. Ellinoora totesi, että kauden huipentuma: parhaat pisteet ja ensimmäinen pokaali. Onnen kyyneleethän siinä taisi tulla niin luistelijalta kuin vanhemmiltakin.

Tintit 2006 ja myöhemmin syntyneiden sarjassa Matilda Lustig tuli toiseksi pistein 22,67 ja Nelli Niemi kolmanneksi samoilla pisteillä 22,67. Osa-aluepisteet ratkaisivat sijoituksen. Matilda oli tyytyväinen onnistuneeseen luisteluunsa ja ennätyspisteisiinsä sekä toiseen sijaan. Myös Nelli oli tyytyväinen sijoitukseen, mutta askelsarjan pieni pyllähdys hieman harmitti. Myös ensimmäistä kertaa saadut vitoset aiheuttivat suurta hämmästystä. 

Samassa tinttien sarjassa luistellut Emmi Tirkkonen sai erikoismaininnan "Hyvin pyörivät piruetit" ja Lumi Forsström sai erikoismaininnan "Nätti ikkunaliuku". Lumin mielestä luistelu meni hyvin, oli kivaa saada erikoismaininta. Kiihdytyspiruetti pyöri tytön omasta mielestä hienosti, vaikka aluksi se olikin jännittänyt, koska oli ensimmäistä kertaa kilpailuohjelmassa mukana.

Koko tinttien ryhmä oli haljeta onnesta, kun kaikilla oli kotiinviemisinä palkintoja. 

Minit 2004 -sarjassa Sinea Konster luisteli hopealle pistein 21,67 ja Iida Sinkkonen pronssille pistein 21,67. Sinea iloitsi, kun ohjelman vaikein hyppy-yhdistelmä pystyi pystyssä, mutta sitten harmitteli kaatumista yhdessä helpoimmista hypyistään. Iida oli tyytyväinen, mutta vähäinen ero voittajaan jäi hieman hampaankoloon kaivelemaan. Samassa sarjassa luisteli myös Ilona Ikonen. Hän ei sijoittunut kolmen parhaan joukkoon, joten pisteitä ei julkistettu.

Taitajat 2000 - 2002 -sarjassa Inkeri Sorri sai hopeaa pistein 38,33 ja Ilona Oksanen luisteli viidenneksi pistein 34,67. Inkeri oli onnellinen hopeastaan, ahkera harjoittelu tuotti tulosta. Hänen suorituksensa oli tasapainoinen ja iloinen. Myös Ilona luisteli ohjelmansa kauniisti, ja oli melko tyytyväinen suoritukseensa, vaikka piruetit olisivat voineet omasta mielestä pyöriä vauhdikkaammin.

Silmut B -sarjassa Tiia Suppala oli kolmas pistein 39,33, Viivi Reiman oli kahdeksas pistein 34,00 ja Janina Levänen 16. pistein 29,67. Tiialla kisa alkoi hieman jännittävästi koska musiikin kanssa oli ongelmia: Tiia joutui aloittamaan ohjelman kolme kertaa alusta koska levy ei toiminut.Onneksi oli mukana varalevy! Tiian ohjelmassa oli ensimmäistä kertaa kaksoislutz, joka ei vielä tällä kertaa pysynyt pystyssä.Uusi piruetti onnistui hyvin. Ohjelma oli muuten Tiian mielestä onnistunut, mutta hyppyjen pitäisi pysyä pystyssä. Viivi puolestaan kommentoi, ettei ollut mikään paras suoritus, paremminkin olisi voinut mennä. Janina oli todella tyytyväinen omaan suoritukseensa, alkukausi on ollut todella vaikea loukkaantumisen johdosta. Kadoksissa olleet hypyt rupeavat nyt vähitellen taas sujumaan. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Janina lähti kisoihin hyvällä mielellä ja jaksoi hymyillä koko kisasuorituksensa! Janina menee eteenpäin sinnikkyydellä ja periksiantamattomuudella!

Tulokset tarkemmin JyTLS:n sivuilla.