Jäätaiturien muodostelmaluistelijoille pieni pettymys ja pronssia

24.11.2013


Kouvolan Jäätaitureiden muodostelmaluistelujoukkueet Team Silver Pearl ja Team Pink Pearl aloittivat kilpailukautensa sunnuntaina 24.11, kun Espoon Barona-areenalla pidettiin kansallisten sarjojen 1. valintakilpailu.

Tulokasjoukkue Team Silver Pearl aloitti kisaohjelmansa hienosti, mutta pienet virheet ja herpaantumiset sekoittivat joukkueen keskittymisen ohjelman puolivälissä. Muutamia elementtejä jäi kokonaan suorittamatta, ja jäältä poistui pettynyt joukkue. Kauden ensimmäisessä kisassa joukkue ei siis yltänyt parhaaseen suoritukseensa, vaikka osaaminen ohjelman alun perusteella onkin kohdallaan. Sijaluku 10 ja 34,20 pisteen saldo oli kuitenkin yllättävän hyvä suoritukseen nähden. Valmentaja Anna Nöjd voi joukkoineen jatkaa hyvillä mielin seuraaviin kisoihin, jotka käydään jo viikon kuluttua Riihimäellä.

Tulokkaiden sarjan voitti  Helsingfors Skridskoklubbin Team Minique 83,60 pisteellä, ja toiseksi tuli Espoon Taitoluisteluklubin Sunbeams 69,60 pisteellä.  Porvoon taitoluistelijoiden Ad Aurum sai pronssia 67 pisteellä.

Kansalliset noviisit -sarjassa luisteleva Team Pink Pearl ei antanut jännityksen hämmentää itseään, vaan luisteli hyvän kauden avauskisan Madonnan Frozen-kappaleen tahtiin. Emilia Tillin valmentama joukkue otti pronssia pistein 43,80. Suoritus oli tasalaatuinen, ja joukkue sai  kuvionsa pysymään hyvin kasassa läpi koko ohjelman muutamista kaatumisista huolimatta. Eroa toiseksi tulleeseen joukkueeseen oli kaiken kaikkiaan vain 10,6 pistettä, ja useissa elementeissä piste-ero jäi vain muutamaan pisteeseen. Noviisit jatkavat kauteen vahvan haastajan asemassa.

Kansalliset noviisit -sarjan ykköseksi luisteli Saimaan Muodostelmaluistelijoiden Golden Illusions 64,80 pisteellä, ja hopeaa nappasi RNK Taitoluistelun Shine Christals 54,40 pisteellä.