ISU-aluemestaruudet ratkottu Mikkelissä sunnuntaina

10.3.2013

Emma Elolle pronssia debytanttien sarjassa. Samoissa kilpailuissa myös tähtisarjojen kutsukilpailut, joissa pronssia Emmi Matilalle. Laura Siimes ja Iitu Raski saivat paikat valtakunnalliseen A-Silmujen Timanttifinaaliin.

Mikkelin Luistelijat (ML) järjesti sunnuntaina 10.3. itäisen alueen aluemestaruuskilpailut ISU-arvioitavissa sarjoissa. Mukana  oli myös kuusi KouJT:n luistelijaa valmentaja Anna Heinonen mukanaan.

KouJT:n Emma Elo luisteli hienosti kolmanneksi debytanttien sarjassa upeilla pisteillä 51,11. Emma kasasi itsensä epäonnistuneen veryttelyn jälkeen ja luisteli teknisesti hyvän suorituksen, unohtamatta kuitenkaan esittämistä ja hymyä. Tämä kilpailu oli hyvä kenraali ajatellen tulevana viikonloppuna luisteltavia kauden tärkeimpiä kilpailuja, Kultafinaalia. Onnistuminen tuli hyvään saumaan, sillä itsevarmuutta ja hyvää fiilistä lähdimme hakemaankin Helsingin kisjoa ajattellen. 

A-Silmuissa luistelivat Laura Siimes, Iitu Raski ja Helmi Mäkelin.

Laura tuli neljänneksi pistein 32,81. Laura luisteli oman tasonsa mukaan ehjän suorituksen. Lisäarvoa ohjelmaan toi näyttävät ja vaativat piruetit sekä eläytyminen. 

Iitu oli kahdeksas pisteillä 31,39. Iitu luisteli hyvän ohjelman keskittyneesti ja huolella viimeistä hyppyä lukuunottamatta. Vaikeat hypyt ja piruetit Iitu teki päättäväisesti. 

Helmi Mäkelinin luistelu oli sulavaa katseltavaa. Hän teki kaiken minkä osasi ja rohkeasti lähti yrittämään kovatasoisessa kisassa vaikeampia kaksoishyppyjä. Helmi sijoittui hienosti ensikertalaisena A-Silmujen kilpailuissa 14:nneksi pistein 27,85.

Siimes ja Raski saivat sijoitustensa perusteella paikat valtakunnallisessa Timanttifinaalissa, jonka järjestää tänä vuonna EsJt, ja se kilpaillaan Kisakalliossa 22.3.

Noviisien sarjassa Roosa Majander luisteli neljänneksi pistein 42,37. Roosan ohjelman alku oli lupaava, kunnes tyttö viilsi sormensa ja joutui keskeyttämään luistelun ensihodon ajaksi. Ohjelma sisälsi onnistumisia, mutta kokonaisvaikutelma jäi rikkonaiseksi. Roosa taisteli ohjelman hienosti loppuun asti keräten pisteitä 42,37. Nyt tavoitteena on nollata tilanne ja Emman tavoin keskittyä tulevaan Kultafinaaliin.  

Elmira Sakhina oli seitsemäs pistein 38,15.  Elmira luisteli ohjelman läpi hyvällä vauhdilla. Vauhdista huolimatta kaksoislutz ja -ritti päätyivät kaatumiseen. Ohjelman muut hypyt Elmira suoritti napakasti ja piruetitkin onnistuivat hyvin.  Elmira oli seitsämäs pistein 38,15.

ML järjesti aluemestaruuskisojen yhteydessä myös kutsukilpailut tähtiarvioitaville sarjoille. Niihin osallistui neljä luistelijaa KouJT:stä.

Aamulla kilpailtiin minien sarja, jossa luistellut KouJT:n Jenni Laitinen oli 13. pistein 27,33. Jenni luisteli hienosti puhtaan ohjelman, muistaen kauniit alastulo-ojennukset. Pitkään kestänyt sairastelu näkyi luistelussa vauhdin hidastumisena ja hyppykorkeudessa. Mutta itse suoritukseen Jenni voi olla tyytyväinen. 

Aluenoviiseissa luistellut Sanni Tapola oli sarjassaan neljäs pistein 38,00. Jennin tavoin Sanni on myös sairastellut viime aikoina. Ohjelma muokattiin tämän takia uusiksi ja Sanni suoriutui ohjelmasta kunnialla. Sannin vahvuuksia on esiintymisestä nauttiminen ja sen saimme taas kokea. Puhtaasti suoritettu hieman helpoitettu ohjelma riitti tänään neljänteen sijaan. 

Emmi Matila sai pronssia aluejunioreiden sarjassa pisteillä 38,67. Samassa sarjassa luisteli myös Jasmin Laukkarinen. Hän sijoittui viidenneksi pistein 35,33. Molempien tyttöjen luistelu vaikutti kovin jännittyneeltä. Vaikeimpien hyppyjen alastuloissa oli epävarmuutta mutta hienosti molemmat taistelivat ohjelmat loppuun asti. 

Tulokset tarkemmin ML:n sivuilla.