Savonlinnassa luisteltiin taitavasti sunnuntaina

18.11.2012

Sanni Tapola
Sanni Tapola
Janina Levänen
Janina Levänen
Elina Lehtisalo
Elina Lehtisalo
Tiia Suppala
Tiia Suppala
Anni Hallasaari
Anni Hallasaari

Sanni Tapola voitti aluenoviisien sarjan, Elina Lehtisalo 3. aluedebytanteissa, Tiia Suppala 3. mineissä, Anni Hallasaari 3. taitajat -00 ja vanhemmat -sarjassa, Janina Leväselle erikoismaininta mineissä.

Savonlinnan Taitoluistelijoiden kutsukilpailuihin lähti Kouvolan Jäätaitureista suuri joukko luistelijoita:

 • Jasmin Laukkarinen, aluejuniorit
 • Sanni Tapola, aluenoviisit
 • Petra Hakala, aluedebytantit
 • Elina Lehtisalo, aluedebytantit
 • Miisa Mustonen, silmut B
 • Helmi Mäkelin, silmut B
 • Tiia Suppala, minit
 • Janina Levänen, minit
 • Jenni Laitonen, minit
 • Ellinoora Harju, taitajat -01 ja nuoremmat
 • Katri Laitonen, taitajat -01 ja nuoremmat
 • Anni Hallasaari, taitajat -00 ja vanhemmat
 • Inka Mäkinen, taitajat -00 ja vanhemmat

Jasmin Laukkarinen luisteli aluejunioreissa neljänneksi pisteillä 31,33. Jasmin onnistui tänään pirueteissa ja musiikin tulkinnassa. Vaikeammat hypyt eivät ihan onnistuneet kilapiluohjelmassa, mutta alkuverryttely antaa odottaa hyppyjen pian sujuvan myös kisatilanteessa. 

Aluenoviisien sarjan voiton vei Sanni Tapola 40,67 pisteellä. Sanni luisteli omaan iloiseen tyyliinsä vaikeuttetun ohjelman ja selviytyi siitä hienosti. Piruetit pyörivät kovaa, ja ohjelmastaan nauttiva Sanni luisteli varmalla otteella läpi ohjelman!

Aluedebytanteissa Elina Lehtisalo oli kolmas pistein 37,67 ja Petra Hakala kuudes pistein 30,00. Elina onnistui tekemään ensimmäistä kertää kaksoisritin puhtaasti ohjelmaan. Myös salchowit sujuivat varmasti. Piruettien kanssa oli hieman huonoa onnea, mutta kaunis musiikin tulkinta toi hienot pisteet ja hyvän sijoituksen. Petra taisteli läpi ohjelman ilman kaatumisia. Piruetit pyörivät ja hymykin pilkahti kasvoilla ennen askelsarjaan lähtöä jännityksestä huolimatta.

Mineissä Tiia Suppala tuli kolmanneksi pistein 45,67. Axelit sujuivat Tiialta hienosti mutta kaksoishypyt olivat hieman hukassa. Piruetit pyörivät, ja vauhdikkaasti sujunut ohelma toi hyvät pisteet ja hienon sijoituksen. Janina Levänen oli 13. pistein 33,67. Kovasta jännityksestä huolimatta Janina taisteli hienosti kaikki elementit eikä antanut pienten horjumisien haitata niitä. Erityisesti lutz oli korkea ja kovavauhtinen. Janina sai lisäksi erikoismaininnan "upea musiikin tulkinta". Jenni Laitinen sijoittui 18:nneksi pistein 29,67. Jenni onnistui myös vaikeimmissa hypyissään hienosti. Ja Jennin valttikortti PAIKALLAAN pyörivät piruetit onnistuivat hienosti. Minit selvisivät hienosti omalla tasollaan ja tästä on mukava jatkaa johti seuraavia koitoksia!

Silmut B -sarjassa Helmi Mäkelin tuli kuudenneksi 41,00 pisteellään. Helmi onnistui ensimmäistä kertaa tekemään ohjelmaan kaksoistulpin onnistuneesti. Helmin kaunis istumapiruettiasento sai kehuja yleisöltä ja muutenkin piruetit pyörivät hyvin. Miisa Mustonen oli 12. pistein 36,33. Miisa teki kaksi hienoa axelia ja yhdistelmäpiruetti pyöri hyvin. Vaikeammat kaksoihypyt valitettavasti kaatuivat. Mutta kauniit liukuasennot ja sujuvat askeleet tekivät ohjelmasta kivan katsoa.

Taitajat 2001 ja nuoremmat -sarjassa luistelivat Ellinoora Harju ja Katri Laitonen. Katri luisteli jännityksestä huolimatta ehjän kokonaisuuden, vaikka vauhti oli hieman hidas. Katrin piruetit pyörivät hyvin paikallaan, mutta niihin tarvitaan vielä lisää vauhtia. Katri oli 10. pistein 30,33. Ellinoora luisteli kauniisti oman ohjelmansa kauniiseen musiikkiin. Katrin tavoin lisää vauhtia ja rohkeutta tarvitseva Ellinoora onnistui hypyissä ja pirueteissaan omalla tasollaan. Ellinoora oli 13. pistein 25,33. 

Taitajat 2000 ja vanhemmat -sarjassa luistellut Anni Hallasaari tuli kolmanneksi pistein 43,00. Anni onnistui tekemään ohjelmassa kaksi axelia ensimmäistä kertaa kilpailuissa. Muutenkin vapautuneesti ja silmin nähden nauttien luistellut Anni oli erittäin tyytyväinen ohjelmansa jälkeen. Inka Mäkinen oli samassa sarjassa neljäs pistein 42,67. Inka onnistui tulkitsemaan vaikeaa musiikkiaan hyvin. Vaikka vaikeimmat hypyt ja Inkan hyvä yhdistelmäpiruetti eivät tänään ihan onnistuneet, taisteli Inka loppuun asti hyvällä asenteella.

Valmentaja Pauliina oli pitkääkin pidemmän päivän jälkeen tyytyväinen jälleen kerran KouJT:n tyttöjen suorituksiin ja käytökseen kisapaikalla: "Toisia kannustettiin ja tsempattiin, unohtuneita tavaroita lainattiin kaverille ja hymyssä suin kuljettiin KouJT -logo rinnassa tai selässä. Kiva kuulua tähän porukkaan", tuumasi Pauliina.