Lauantain kisatuloksia Joensuusta ja Kouvolasta

25.2.2012

Inka Mäkinen
Inka Mäkinen
Anniina Vanhala
Anniina Vanhala

Inka Mäkiselle voitto sarjassa Taitajat 96 - 99. Anniina Vanhalalle erikoismaininta "Iloinen esitys".

Lauantaina 25.2. Kouvolan Jäätaiturit osallistuivat sekä ISU-arvioitavien luistelijoiden aluemestaruuskilpailuihin Kouvolassa että Helmipiruetti-kilpailuihin Joensuussa.

Joensuun Katajan järjestämissä Helmipirueteissa kilpailivat taitajat, minit ja tintit. Matkassa oli mukana valmentaja Jenni Honkila.

Taitajat 96 - 99-sarjan voitti Inka Mäkinen hyvällä ohjelmallaan pistein 41,00. Anni Hallasaari oli seitsemäs samassa sarjassa. Anni sai suorituksestaan 33,00 pistettä.

Nuoremmissa taitajissa (2000 - 02) Ella Loikala sijoittui seitsemänneksi pistein 31,33. Ella oli aluksi pettynyt kaaduttuaan tulppi-tulpin, mutta piristyi pian mukavassa kisaseurassa. Katri Laitonen oli samassa sarjassa yhdeksäs 30,00 pisteellään.

Tinteistä KouJT:tä edustivat 2003 syntyneiden sarjassa Jenni Laitinen, Sinna Salmela ja Ellinoora Harju ja 2004 syntyneiden sarjassa Ilona Ikonen sekä Sinea Konster. Tinteistä kukaan kouvolalainen ei sijoittunut kolmen parhaan joukkoon, joten heidän pisteensä jäivät julkistamatta. Kisat sujuivat kaikilta kuitenkin iloisesti ja hauskaa oli!

Mineissä luistelleet Tiia Suppala ja Anniina Vanhala onnistuivat kivasti. Molemmilla tuli ohjelmaan onnistunut axel. Tiia sijoittui 41,67 pisteellään viidenneksi ja Anniina 39,67 pisteellään seitsemänneksi. Anniina sai lisäksi kunniamaininnan "Iloinen esitys".

Helmipiruettien tulokset kokonaisuudessaan JoKa:n sivuilla.

Samana päivänä kilpailtiin itäisen alueen aluemestaruudet ISU-arvioitavissa sarjoissa Kouvolan Taitoluistelun järjestämissä kilpailuissa Kouvolassa.

Silmut A -sarjassa kilpailleet Kouvolan Jäätaiturit sijoittuivat seuraavasti: Anna Tyyskä neljänneksi pistein 38,57, Emma Elo seitsemänneksi pistein 34,84 ja  Iitu Raski 19:nneksi pistein 27,91. Anna taisteli puhtaan ohjelman ja sai hienosti viimeiseen piruettiin jo 3. tason eli teki kisoissa sen, mitä osaa! Emmakin onnistui muuten hyvin, mutta lopussa askelsarjaan tuli pieni horjahdus ja viimeinen piruetti hiipui hitaaksi. Emmalla kuitenkin hypyt onnistuivat erityisen hyvin. Iitulla kisat menivät vähän huonosti hyppyjen osalta: kaksi kaatumista ja huonoja alastuloja. Kisakokemuksena ensimmäiset ISU-kisat sujuivat kuitenkin hyvin, ja kaikki elementit arvioitiin.

Debytanteissa luistellut Roosa Majander oli viides pisteillä 40,74. Roosan ohjelmaa oli vaikeutettu, mutta hän onnistui luistelemaan sen varmasti tehden ensimmäistä kertaa mm. kaksi onnistunutta kaksoisflippiä ja -lutzia. Yhdistelmäpiruetista Roosa saavutti tason 3 ja vaaka-vaihtopiruetista tason 2, joten eteenpäin on menty.

Elmira Sakhina luisteli kansallisissa noviiseissa ja sijoittui sarjassa yhdeksänneksi pistein 35,63. Elmira onnistui parantamaan kisasuoritustaan lauantaina edellisestä. Etenkin piruetit pyörivät hänellä hyvin. Hypytkin sujuivat yhtä kaatumista ja huonoa alastuloa lukuun ottamatta mallikkaasti. 

Aluemestaruuskilpailujen tulokset KTL:n sivuilla.