Varalan Vappiksesta viisi pokaalia KouJT:lle

11.3.2012

Kuvassa vas. Viivi Reiman, Jenni Laitinen, Ella Loikala, Sinna Salmela, Iida Sinkkonen, Ilona Ikonen, Riina Loikala ja takana valmentaja Heidi Mölsä
Kuvassa vas. Viivi Reiman, Jenni Laitinen, Ella Loikala, Sinna Salmela, Iida Sinkkonen, Ilona Ikonen, Riina Loikala ja takana valmentaja Heidi Mölsä
Siina Salmela ja Riina Loikala
Siina Salmela ja Riina Loikala
Petra
Petra
Inka
Inka
Inkalla hymy herkässä voiton selvittyä...
Inkalla hymy herkässä voiton selvittyä...
...eikä Petrakaan kakkostilasta pahoillaan ollut.
...eikä Petrakaan kakkostilasta pahoillaan ollut.

Voittoon ylsivät Ella Loikala ja Inka Mäkinen, hopeaa saivat Riina Loikala, Sanni Tapola ja Petra Hakala. Sinna Salmelalle erityismaininta.

 

Perinteinen Varalan Vappis -taitoluistelukilpailu järjestettiin lauantaina 10.3. Tampereen Tesoman jäähallissa.

Kouvolan Jäätaitureista lähdettiin kilpailuun peräti 13 luistelijan voimin. Mukana reissussa oli valmentaja Heidi Mölsä, joka opasti luistelijoita kotikonnuillaan Mansen meininkiin, eikä huonosti ollenkaan: tuloksena oli kaikkiaan kaksi kultaa, kolme hopeaa ja yksi ertyismaininta!

Ella Loikala voitti sarjassaan Taitajat, ei axelia, 2001 tai myöhemmin syntyneet. Ellan pisteet olivat 19,67. Ella luisteli siistin, puhtaan ohjelman.

Ellan pikkusisko Riina Loikala puolestaan nappasi Tintit 2003 -sarjassa hopeasijan pistein 19,67. Riinaa itseään harmitti viimeisen piruetin liikkuminen, mutta sijoitus oli silti hienosti toinen. Samassa sarjassa luistelivat myös KouJT:n Janina Levänen, Sinna Salmela, Viivi Reiman ja Jenni Laitinen. Sinna Salmela sai erityismaininnan laadukkaasta perusluistelusta.

Nuorempien tinttien, eli 2004 - 05 syntyneiden sarjaan ottivat osaa kouvolalaiset Sinea Konster, Iida Sinkkonen ja Ilona Ikonen. Sarjassa luisteli kaikkiaan 29 tyttöä, eikä kukaan KouJT:stä päässyt kärkikolmikkoon. Kaikki luistelivat valmentaja-Heidin mukaan hyvät ohjelmat, mutta esittämisestä huomasi pientä jännitystä.

KouJT:n Sanni Tapola luisteli aluedebytanttien sarjassa. Kisa arvioitiin ISU-pistein, mikä aiheutti Sannille hieman ennakkojännitystä.  Sanni onnistui silti ja tuli hienosti toiseksi pistein 26,60.

Jasmin Laukkarinen osallistui myös ensimmäisiin ISU-kilpailuihinsa aluenoviisien sarjassa. Tuloksena oli 29,52 pistettä ja seitsemäs sija.

Vielä myöhään lauantai-iltana luisteltiin vanhempien taitajien kilpailu, johon ottivat osaa KouJT:n Inka Mäkinen ja Petra Hakala. Eikä suotta: Inka voitti sarjan 40,00 pisteellä ja Petra tuli toiseksi 35,25 pisteellä. Inkaa jäi harmittamaan lutzin jääminen ilmapalloksi, mutta pisteet riittivät silti voittoon. Petra luisteli puhtaan ohjelman.

Heidin mukaan kaikki kilpailijat onnistuivat näyttämään taitojaan ja kaikilla oli hyvä tsemppi. Kisareissu oli siis antoisa.

Tulokset kokonaisuudessaan Varala-Tiimin kotisivuilla.