Anna Tyyskä voitti kultaa HSK:n kutsukilpailuissa

6.1.2012

Emma Elo ja Anna Tyyskä. Takana valmentaja Pauliina Paavola.
Emma Elo ja Anna Tyyskä. Takana valmentaja Pauliina Paavola.
Sanni Tapola
Sanni Tapola
Emmi Matila
Emmi Matila
Petra Hakala
Petra Hakala
Iitu Raski
Iitu Raski
Riina Loikala
Riina Loikala

KouJT kisaili loppiaisviikonloppuna Kouvolassa ja Helsingissä hyvin tuloksin.

Kouvolan Taitoluistelun loppiaiskisoihin osallistui 13 KouJT:n luistelijaa.

Taitajat 2000 ja myöhemmin syntyneiden sarjaan osallistui kolme luistelijaamme, joista Petra Hakala sijoittui parhaiten ollen toinen. Ella Loikala oli seitsemäs ja Katri Laitonen kahdeksas.

Taitajat 1999 ja aiemmin syntyneiden sarjaan osallistui niin ikään kolme KouJT:n luistelijaa. Emmi Matila saavutti kolmannen sijan, ja hän sai myös erikoismaininnan kauniista ja ryhdikkäästä linjeerauksesta. Inka Mäkinen oli viides ja Anni Hallasaari 11:s.

Tinttien sarjaan otti osaa neljä Jäätaituria: Sinna Salmela, Janina Levänen, Iida Sinkkonen ja Riina Loikala. Kukaan heistä ei sijoittunut kolmen kärkeen, mutta Riina sai erikoismaininnan "hyvä kiihdytyspiruetti".

B-silmujen sarjaan osallistunut Iitu Raski tuli toiseksi.

Aluedebytanteissa Sanni Tapola vei voiton.

Aluenoviiseissa luistellut Jasmin Laukkarinen tuli viidenneksi.

Kisojen tulokset tarkemmin järjestävän seuran sivuilla.

Kouvolan kisoissa luistelijoiden mukana oli valmentaja Jenni, koska Pauliina viettää koko viikonlopun HSK:n kisoissa. Pikkuluistelijat olivat ihastelleet: "Wau! Suomen pääkaupungissa!" 

Pääkaupungin kisoissa kyseessä olivat Helsingfors Skridskoklubin järjestämät kansainväliset kutsukilpailut The Froggie Cup, jossa jokaiseen sarjaan otti osaa kymmeniä luistelijoita. Perjantaina urakan aloitti mineissä (cubs) luisteleva Anniina Vanhala. Hän sijoittui 18:nneksi ja sai erikoismaininnan "hyvä käsien kannatus".

Lauantaina luistelivat Tiia Suppala 2003 ja myöhemmin syntyneissä mineissä (cubs), Roosa Majander debytants A -sarjassa ja Elmira Sakhina Novice B -sarjassa. Tiia tuli hienosti kahdeksanneksi omassa sarjassaan, jossa oli 21 luistelijaa. Roosa luisteli loistavan ohjelman ja tuli kovatasoisessa kilpailussa kuudenneksi! Elmira oli omassa sarjassaan 17:s.

Sunnuntaina kilpailivat vielä KouJT:n Anna Tyyskä ja Emma Elo Springs A -sarjassa. Anna Tyyskä järjesti Kouvolan näkökulmasta mahtavan yllätyksen voittaen koko sarjan jättäen taakseen peräti 28 luistelijaa! Valmentajan kertoman mukaan Anna luisteli tosi hyvin, vaikka kaatuikin lutzin ja kompastui hieman askelsarjassa, joten se jäi ykköstasolle. Annan pisteet olivat 40,26

Emma Elo haparoi ohjelmansa alussa: Salchowissa tuli kaatuminen ja tulppi-tulppi-kaksoishyppy-yhdistelmän jälkimmäinen hyppy jäi yksöiseksi. Yhdistelmäpiruetin vaakakaan ei mennyt niin kuin piti, mutta onneksi Emma onnistui tsemppaamaan ohjelman lopun todella hienosti. Emma sijoittuikin 11:nneksi pistein 31,87.

HSK:n tulokset täällä.