Viikonlopun kisasaldo: KouJT:lle kulta, hopea ja pronssi sekä useita hyviä sijoituksia

5.11.2011

Emmi Matila
Emmi Matila
Jenna Pajunen
Jenna Pajunen
Iitu Raski
Iitu Raski
Petra Hakala
Petra Hakala

Haminassa 5.11. Emmi Matilalle voitto taitajat axel -sarjassa, Jenna Pajuselle hopea aluejunioreissa ja Iitu Raskille kolmas sija Silmut B -sarjassa. Kuopiossa hyviä ISU-suorituksia.

Kouvolan Jäätaiturit osallistuivat lauantaina 5.11. Haminan Taitoluistelijoiden kutsukilpailuihin.

Kilpailijamme ylsivätkin hienoihin kisasuorituksiin.

Emmi Matila luisteli axelin tekevien taitajien sarjassa ja onnistuikin tekemään kilpailuohjelmassaan kaksi puhdasta axelia. Muutenkin Emmi luisteli kauniisti, ja hänet palkittiin sarjan voittajana. Samassa sarjassa KouJT:n Inka Mäkinen sijoittui viidenneksi. Inka ei onnistunut tänään axelissa, mutta hänen piruettinsa sujuivat hienosti. Sarjassa kilpaili kahdeksan luistelijaa.

Jenna Pajunen saavutti hopeasijan aluejunioreiden sarjassa, jossa miteltiin viiden luistelijan voimin. Jennan hypyt eivät aivan onnistuneet, mutta luistelu oli varmaa ja iloista.

Iitu Raski otti puolestaan osaa Silmut B -sarjaan, jossa luistelijoita oli peräti 21. Iitu Raski hyppäsi vasta toissapäivänä oppimansa kaksoisflipin puhtaasti myös kilpailutuomariston edessä. Hypyt Iitulla onnistuivat muutenkin hyvin, mutta pirueteissa oli tänään hankaluuksia. Iitu sijoittui kolmanneksi.

Taitajat, ei axelia -sarjassa kilpailivat Petra Hakala, Ella Loikala ja Katri Laitonen yhdessä 16 muun taitajan kanssa. Petra sijoittui viidenneksi, Ella kahdeksanneksi ja Katri 12:nneksi. Petra palkittiin suorituksestaan erityismaininnalla "Pirteä esitys". Petra luistelikin vauhdikkaasti uudessa puvussaan. Katrille kilpailut olivat kauden ensimmäiset, ja jännitystä oli vähän ilmassa. Luistelu sujui silti ihan mukavasti.

Kilpailuissa nähtiin myös aluenoviiseissa kilpailevan Jasmin Laukkarisen suoritus. Jasmin luisteli varman oloisesti ja hyppäsi ohjelmassaan loistavan axelin ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Jasminin sijoitus oli neljäs. Hänen sarjassaan kilpaili seitsemän luistelijaa.

Haminan kilpailutulokset tarkemmin Haminan Taitoluistelijoiden sivuilla.

Kouvolan Jäätaitureiden kilpailuviikonloppu jatkui Kuopion Luisteluseuran kilpailuilla sunnuntaina 6.11. Kuopion kilpailuissa käytettiin ISU-arviointia.

Kuopiossa KouJT:tä edustivat A-silmujen sarjassa Anna Tyyskä ja Emma Elo. 20 luistelijan sarjassa Anna sijoittui kuudenneksi ja Emma yhdeksänneksi. Anna sai tosi hyvät pisteet perusluistelussa, mikä kompensoi vaikeimpien hyppyjen epäonnistumista. Emma luisteli ensimmäistä kertaa ISU-arvioitavana ja onnistuikin hyvin. Kaksoisritti ja yhdistelmäpiruetti päätyivät kaatumisiin, mutta muuten Emman luistelu oli loistavaa, ja kisakokemusta karttui.  

Debytanttien sarjassa kilpaileva Roosa Majander luisteli Kuopiossa kauden parhaan kilpailusuorituksensa ja onnistui etenkin pirueteissa ja helpommissa kaksoishypyissä. Roosa sijoittui kuudentoista luistelijan joukossa 11:nneksi.

Jenna Pajunen jatkoi rutinoituneena kilpailijana Haminasta Kuopioon sunnuntaiksi kisoihin ja näytti osaamistaan myös Kuopion jäällä. Tuloksena neljäs sija seitsemän luistelijan aluejunioreissa.

Elmira Sakhina kilpaili Kuopiossa noviiseissa ja sijoittui haastavassa sarjassa 16:nneksi. Elmira voi olla kuitenkin tyytyväinen piruetteihinsa, koska niistä kaikista hän sai tason kaksi.  

Kuopion kilpailutulokset tarkemmin Kuopion Luisteluseuran sivuilla.