Elina Kuznetsova toiseksi Mikkelin Crystal Cupissa

9.1.2011

Elina Kuznetsova
Elina Kuznetsova

Elinalla loistosuoritukset kansainvälisessä kilpailussa. Elmira Sakhina omassa sarjassaan kolmas.

Mikkelin Luistelijoiden järjestämä kansainvälinen Crystal Cup kilpailtiin 7. - 9.1.11. Kouvolan jäätaitureita edustivat kilpailuissa

  • Iitu Raski (Cubs 2001)
  • Emma Elo (Cubs 2001)
  • Elina Kuznetsova (A Novice)
  • Uljana Patrushina (B Springs)
  • Elina Lehtisalo (B Springs)
  • Elmira Sakhina (B Debytants)
  • Jasmin Laukkarinen (C Novice)
  • Jenna Pajunen (C Junior)

SM-tasolla luisteleva 14-vuotias Elina Kuznetsova aloitti kisaurakkansa kovatasoisessa A Novice -sarjassa 21 muun osanottajan kanssa lauantaina lyhytohjelmalla. Elina oli lyhytohjelman jälkeen hienosti neljäs pisteillä 29,52. Vapaaohjelma luisteltiin sunnuntaina. Elinan ohjelman ensimmäinen kaksoisflippi-kaksoisritti jäi hieman vajaaksi, muuten hän luisteli loistavan, puhtaan ohjelman ja sijoittui upeasti kilpailun toiseksi. Kilpailun voitti Olivia Tuuva pistellä 80,27. Elinan pisteet olivat 74,08. Kolmanneksi tuli Lahden Taitoluistelun Elina Kuutti pisteillä 71,45.

Lauantaina kilpailivat myös Cubs 2001 -sarjaan osallistuneet Iitu Raski ja Emma Elo. Emma sijoittui 29 luistelijan joukossa viidenneksi pistein 41,00. Vaikka Emma kaatui kaksi hyppyään, sai hän erikoismaininnan pitkästä ja korkeasta axelista, jossa oli hieno liukuva alastulo. Iitu sijoittui kahdeksanneksi kauden ennätyspisteillään 39,67. Sarjan voitti Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Jessica Ranta pisteillä 43,33, joten kovin kauas kärjestä kouvolalaiset eivät jääneet. 

Uljana Patrushina kilpaili B Springs 2000 and younger -sarjassa ja tuli 33 pisteellään sijalle 21. Uljana kaatui molemmat kaksoishyppynsä, mutta saavutti hyvät pisteet eläytymisestä ja musiikin tulkinnasta. Myös piruetit onnistuivat hienosti. Samassa sarjassa kilpaillut Elina Lehtisalo sai 25,67 pistettä ja tuli 36:nneksi. Sarja oli suuri, sillä siinä oli peräti 39 kilpailijaa. Elina on vastikään siirtynyt Silmuihin, jota Springs-sarja vastaa kansainvälisissä kisoissa. Mikkelissä Elina onnistui ensimmäistä kertaa tekemään kaksi axel-hyppyä kilpailussa. Uljanan ja Elinan sarjan voitti Lappeen Luistelijoiden Emma Weckström tuloksella 44,33 pistettä.

Elmira Sakhina luisteli sunnuntaina kauden parhaan ohjelmansa ja sai sillä kilpailun kolmannen sijan B Debs -sarjassa. Pisteitä Elmira sai 36. Sarjan voitti Elina Nikolaenko Kolpino Venäjältä pistein 42,67. Sarjassa oli seitsemän luistelijaa.

Jasmin Laukkarinen sijoittui 33 pisteellään kahdeksanneksi C Novice -sarjassa, jossa oli yhteensä 24 luistelijaa. Jasmin onnistui Mikkelissä perusluistelussa ja askelissa, mutta hypyissä tuli kaatumisia ja unohduksia. Sarjan voitti Lappeen Luistelijoiden Maija Piiparinen pisteillä 48.

Jenna Pajunen oli C Junior -sarjan viides pistein 37,33. Jenna sai erikoismaininnan kauniista musiikkiin eläytymisestä. Piruetit pyörivät Jennalla myös hyvin, mutta hypyt eivät tällä kertaa menneet ihan nappiin. C Junior -sarjassa oli 14 osanottajaa, ja sen voitti KuLS:n Sonja Happonen 45 pisteellä.

 

 

Crystal Cupin tulossivu