Luistelukoululaisen varusteet

 

Luistelukoululaisen oikeanlainen pukeutuminen ja varusteet

 

Luistimet

Luistinten tulee olla tukevat ja sopivat kooltaan. Kenkään tulisi mahtua vain ohut puuvillainen sukka, eikä kasvuvaraa kannata olla, sillä silloin painopiste ei ole terällä oikeassa kohtaa ja oppiminen vaikeutuu. Suosittelemme oikeita taitoluistimia, joiden teristä löytyy kärkipiikit. Taitoluistimia saa edullisesti käytettyinä esimerkiksi nettikirpputoreilta ja myöskin taitoluistelun erikoisliikkeistä.

Nauhojen täytyy olla harjoituksissa hyvin kiinnitettyinä, jotta ne eivät aukea ja aiheuta vaaratilanteita. Sopiva tiukkuus on silloin, kun varren ja nilkan väliin mahtuu aikuisen sormi.

 

Huoltaminen

Luistinten päällä on hyvä käyttää kovia teräsuojia, sillä paljaalla terällä käveleminen jäähallin likaisilla matoilla vaurioittaa terää. Harjoitusten jälkeen terät tulee kuivata huolellisesti, laittaa mahdolliset pehmeät suojat niihin kuljetuksen ajaksi ja asettaa kotona kuivumaan pehmeälle alustalle. Muuten terät ruostuvat ja tylsyvät. 

Terät täytyy muistaa teroituttaa säännöllisesti. Mielellään asiantuntijalla ja vähintään kaksi kertaa kauden aikana. Seurallamme on myös oma teroittaja, jonka yhteystiedot löytyvät nettisivujemme etusivulta.

 

Pukeutuminen

Oikeanlainen pukeutuminen on sellainen, mikä lämmittää, mutta siinä on helppo liikkua. Kypärän alle on hyvä laittaa päähine ja käsineet käsiin. Käsineiden olisi hyvä olla sellaiset, millä pystyy helposti poimimaan tavaroita jään pinnalta.

Parhaimpia vaatteita ei kuitenkaan kannata luistelukoulun jäälle pukea, sillä ohjaajat piirtävät jäähän tussilla ja tussi ei lähde välttämättä vaatteista pois. 

 

Kypärä on luistelukoululaisen pakollinen suojaväline! Ilman kypärää ei saa osallistua harjoituksiin.

 

Lisätietoja varusteista saat seuramme valmentajilta. 

 

Vinkkejä varusteiden hankintaan:

Facebook - Taitoluistelukirppis

Facebook - KooKoo Jäätaitureiden kamakirppis ryhmä

Lucky skate - Taitoluistelun erikoisliike

Skateshop - Taitoluistelun erikoisliike