Terveiset STLL:n Seuraparlamentista ja liittokokouksesta

24.4.2015

Kevään 2015 Seuraparlamentti ja liittokokous järjestettiin 18.–19.4. Saimaan Holiday Clubissa lähellä Imatraa.

Lauantain Seuraparlamentin teemana oli Urheilija keskiössä ja urheilijan terveys. Taitoluistelijoiden kanssa työtä tekevä fysioterapeutti Lilli Helpi piti erittäin mielenkiintoisen luennon luistelijan selän ja jalkojen terveydestä, taitoluistelijoiden fyysisistä ominaisuuksista ja rasitusvammojen ennaltaehkäisemisestä. Seuratoimijat puolestaan pohtivat urheilua tukevaa seuratyötä. Keskusteluissa tulikin esiin paljon ajatuksia herättäviä asioita, ja seuraväki oli yksimielinen siitä, että sanonta ”Urheilija ei tervettä päivää näe” ei saa olla totta fyysisesti erittäin vaativassakaan lajissa. 

Lauantai huipentui jäägaalaan, jossa esiintyivät kauden aikana menestyneet luistelijat ja joukkueet. Päivän päätteeksi palkittiin vielä ansioituneita luistelijoita, joukkueita ja seuroja sekä juhlistettiin muodostelmaluistelun 30-vuotista taivalta.

Sunnuntaina seurojen edustajat pääsivät pohtimaan Taitoluisteluliiton piakkoin uudistettavaa strategiaa puheenjohtaja Laura Raition johdolla. Iltapäivällä oli vuorossa Taitoluisteluliiton sääntömääräinen liittokokous, jossa puheenjohtaja summasi kuluneen kauden tapahtumia. Toiminnanjohtaja Lea Åman esitteli toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, joka hyväksyttiin. Samalla annettiin liittohallitukselle vastuuvapaus.

Kouvolan Jäätaitureita lauantaina Seuraparlamentissa edustivat Kirsi Mikkonen ja Sanna Ronkainen, sunnuntaina parlamentissa ja liittokokouksessa paikalla olivat Kirsi Mikkonen, Sanna Ronkainen, Piia Niemi ja Helena Raski.