Tähtisarjojen aluemestaruuskilpailut luisteltiin Lappeenrannassa sunnuntaina

24.3.2014

Matilda Lustig ja Nelli Niemi
Matilda Lustig ja Nelli Niemi

Aluemestareiksi luistelivat Nelli Niemi ja Iida Sinkkonen. Hopealle Matilda Lustig, Sanni Tapola ja Inka Mäkinen. Pronssia Tiia Suppalalle ja Sinna Salmelalle. Tiialle myös paikka Timanttifinaaliin

Itäisen alueen yksinluistelun tähtisarjojen aluemestaruudet ratkottiin sunnuntaina Lappeen Luistelijoiden kilpailuissa Lappeenrannassa. Aluemestaruuksia KouJT:lle tuli kaksi: Iida Sinkkoselle ja Nelli Niemelle. Iida Sinkkosen mielestä tuntui tosi hyvältä voittaa kauden viimeiset kilpailut, ja vielä aluemestaruus siinä samassa. Iida teki puhtaan ohjelman, joka palkittiin selvällä ykköstilalle. Iidan esitys oli pirteä ja vauhdikas. Samassa sarjassa luistellut Ilona onnistui tekemään hyvät hypyt, mutta piruetit eivät pyörineet tuttuun tapaan. 

Nelli Niemi oli puolestaan yllättynyt voitostaan, koska suoritus ei mennyt ihan nappiin. Se kuitenkin riitti aluemestaruusvoittoon! Seurakaveri Matilda Lustigin sijoittuminen hopealle kruunasi KouJT:n tyttöjen riemun. Hymy ei hyytynyt kummallakaan tytöllä, vaikka hieman haparointia ohjelmissa olikin. 

Muitakin hienoja sijoituksia kouvolalaiset luistelivat. KouJT:n Tiia Suppala sijoittui Silmut B -sarjassa kolmanneksi, ja sillä suorituksella pääsee osallistumaan Silmut A -sarjalaisille tarkoitettuun alueidenväliseen Timanttifinaaliin.Tiia teki kauden parhaimman ohjelman niin elementeiltään kuin esittämisellän. Samassa sarjassa luistelut Viivi Reiman sai hyvin tsempattua alkuviikon vaikeuksien jälkeen lähemmäs omaa tasoaan kisasuoritukseen: piruetit sekä aina laadukas esittäminen näyttivät varmalta tekemiseltä.

Mineissä luistellut Aada Lamponen teki kauden parhaimman suorituksen kilpailuissa. Piruetit pyörivät hyvin ja molemmat akselit napsahtivat kohdilleen. Aada oli 9. hyvin kovassa sarjassa. 

KouJT:n Sinna Salmelan kisapäivässä erityistä oli se, että aamupäivällä hän luisteli kotona Kouvolassa muodostelmajoukkue Pink Pearleissa seitsemänneksi ja iltapäivällä  jo Lappeenrannan kisajäillä taitajissa kolmanneksi. Taitajat 2003 - 2005 -sarjassa luistelut sinna, teki hyvän ohjelman. Piruetit pyöri hyvin ja hypyt olivat ilmavia. Samassa sarjassa luistelleen Netta Kivimäen hypyt onnistuivat tuttuun tapaan, mutta harmittavasti piruetit eivät pyörineet toivotulla tavalla. Molemmat tytöt esittivät sekä luistelivat musiikkiin hyvin. 

Taitajat 2002 - 1999 -sarjassa luistelleet Anni Hallasaari ja Petra Hakala eivät yltäneet parhaimpaansa näissä kisoissa. Molempien piruetit onnistuivat, mutta hypyissä tuli harmittavia epäonnistumisia. 

Taitajat 1998 ja myöhemmin syntyneissä kilpaillut Inka Mäkinen ei myöskään yltänyt parhaimman suoritukseensa. Hypyt olivat normaalilla tasolla, mutta piruetteista taisi Inkalle jäädä paljon hampaan koloon asioita, joita parantaa ensi kaudella. 

Miisa Mustosen iloinen esitys aluedebytanttien sarjassa oli onnistunut, ja siitä palkittiin nelossijalla. 

Sanni  Tapola lähti kokeilemaan uutta hyppyä kisasuoritukseen. Harmittavasti se ei onnistunut kisassa, mutta perusvarmat hypyt, piruetit ja esittäminen toivat kuitenkin Sannille aluenoviisien hopeaa. 

Aluejuniorien sarjassa luistelivat Emmi Matila ja Jasmin Laukkarinen. Emmin esitys oli hyvä. Piruetit pyörivät todella hyvin ja hypyt olivat omalla tasollaan. Jasminin piruetit onnistuivat. Hypyissä oli epävarmuutta kisasuorituksessa, vaikka verryttely menikin hyvin. Emmi sijoittui viidenneksi, Jasmin seitsemänneksi. 

Tintit 2007 -sarjassa luistelleet Aurora Ravi ja Enniina Paavola esittivät ohjelmansa hienosti. Tytöt ovat vasta keväällä aloittaneet kisailun ja saivatkin paljon esittämiskokemusta näistä kisoista. Parhaiten onnistuivat tyttöjen piruetit, mistä valmentaja on hyvin tyytyväinen. 

Tulokset

Minit 2004
1. Iida Sinkkonen, 52,67
14. Ilona Ikonen, 32,65

Tintit 2006
1. Nelli Niemi, 20,00
2. Matilda Lustig, 19,67

Minit 2005 ja myöhemmin syntyneet
9. Aada Lamponen, 37,00
 

Silmut B
3. Tiia Suppala, 43,00
12. Viivi Reiman, 36,00
 

Tintit 2007 ja nuoremmat
Aurora Ravi, osallistui
Enniina Paavola, osallistui
 

Aluedebytantit
4. Miisa Mustonen, 31,00

Aluejuniorit
5. Emmi Matila, 36,33
7. Jasmin Laukkarinen, 35,33

Aluenoviisit
2. Sanni Tapola, 42,67

Taitajat 1998 ja aiemmin syntyneet
2. Inka Mäkinen, 39,67

Taitajat 2002 – 1999
6. Petra Hakala, 39,67
8. Anni Hallasaari, 35,67

Taitajat 2003 – 2005
3. Sinna Salmela, 46,67
9. Netta Kivimäki, 36,00

 
 
 
Uutista korjattu 28.3: Sinna Salmela luisteli aamupäivällä Pink Pearlissa seitsemänneksi, ei kuudenneksi.