KouJT:n kilpailukausi avattu upeasti Heinolassa

29.9.2013


Aada Lamponen ja Sinna Salmela voittivat omissa sarjoissaan! Iida Sinkkoselle ja Petra Hakalalle hopeaa, Sinea Konsterille, Anni Hallasaarelle ja Helmi Mäkelinille pronssia.

Kouvolan Jäätaitureiden kilpailukausi avattiin sunnuntaina Heinolan Taitoluistelijoiden järjestämissä kutsukilpailuissa. Kouvolasta Heinolaan lähdettiin peräti 23 luistelijan voimin. 

Aluenoviisien sarjassa Sanni Tapola luisteli neljänneksi pistein 34,67.

B-Silmujen kovatasoisessa sarjassa luisteli neljä jäätaituria. Heistä Tiia Suppala selvitti tiensä kahdeksanneksi pistein 40,67. Janina Levänen oli 12. pistein 38,00, Anniina Vanhala 17. pistein 35,00 ja Viivi Reiman 19. pistein 33,67.

Aluedebytanteissa Helmi Mäkelin nappasi kolmannen sijan pisteillä 35,33. Helmi luisteli vaikean ohjelmansa kunnialla läpi ja teki ensimmäistä kertaa kilpailuissa puhtaan kaksoisflipin.

Tinteissä kilpaili seitsemän KouJT:n luistelijaa. Mukana oli viisi ensikertalaista, jotka suoriutuivat kisasta erittäin hyvin. Tintit 2006 ja nuoremmat -sarjassa luistelivat Emmi TirkkonenMenni Savolainen, Matilda LustigLinda Luoma-ahoLumi Forsstöm ja Nelli Niemi. Heistä kukaan ei vielä päässyt kärkikolmikkoon, joten pisteitä ei julkistettu.

Tintit 2005 -sarjassa Aada Lamponen luisteli hienosti voittajaksi pistein 24,33. Aada luisteli hienosti puhtaan ohjelman. Luistelu oli kauden ensimmäisissä kisoissa vielä hieman varovaista, mutta tämä oli tärkeä kokemus Aadalle, ja tuo varmasti lisää itseluottamusta. Tästä on hyvä jatkaa!

KouJT:n tintit vaikuttivat erittäin innokkailta kisaajilta. Nyt vain vauhtia lisää ja kohti uusia kilpailukokemuksia -  niillä varmuus lisääntyy.

Minien sarjassa Kouvolan tytöt pääsivät palkintokorokkeelle kaksin kappalein ja huimin pistein. Iida Sinkkonen tuli toiseksi 46,00 pisteellään ja Sinea Konster kolmanneksi 45,67 pisteellään. Iidan ohjelmassa vaikeimmissa hypyissä oli pientä haparointia, mutta piruetit olivat tytön parasta antia. Ne pyörivät kovaa näyttävissä asennoissa. Sinea teki ohjelmaansa hyvän kaksoissalchowin ja kaksi axelia, mutta piruetteihin ja perusluisteluun tulisi saada vauhtia lisää. Samassa sarjassa luistelivat myös Ilona Ikonen (23., 30,67 pist.) ja Tessa Lyytikäinen (28., 28 pist.).

Taitajien sarjassa Kouvolan Jäätaiturit saavutti peräti kuutoisvoiton! Kultaa sai Sinna Salmela pisteillä 41,00. Sinna luisteli vauhdikkaasti ohjelmastaan nauttien ja tehden puhtaan suorituksen. Petra Hakala saavutti saman pistemäärän, mutta perusluistelupisteet ratkaisivat hänelle hopean. Pronssi meni Anni Hallasaarelle 39,33 pisteellä. Anni ja Petra esittivät molemmat uudet ohjelmansa luistellen hyvän kokonaisuuden. Molemmat onnistuivat axeleissa mutta luistelu oli hieman varovaista. Varmuutta saadaan kilpailukokemuksella.

Inkeri Sorri oli neljäs pistein 38,67, Netta Kivimäki viides pistein 33,67 ja Ellinoora Harju kuudes pistein 30,00.

Päävalmentaja Anna Heinonen on erittäin tyytyväinen Koujt:n tyttöjen suorituksiin kauden avauskisassa ja odottaa innolla tulevaa kilpailukautta.
 

Kilpailuista lisää järjestävän seuran sivuilla.