Upeita kilpailutuloksia sunnuntailta

11.11.2012

Laura Siimes
Laura Siimes

KouJT:n Laura Siimes voitti A-silmujen aluecupin 1. osakilpailun Kuopiossa, Roosa Majander voitti noviisien sarjan ja Emma Elo sijoittui debytanttien kolmanneksi. Kotkassa Sanni Tapola voitti aluenoviiseissa, Sinea Konster voitti tinteissä. Viivi Reimanille jälleen erikoismaininta.

Kouvolan Jäätaitureista osallistuttiin kahteen kilpailuun sunnuntaina 11.11.

Kuopioon lähtivät ISU-arvioitavissa sarjoissa kilpailevat luistelijat

 • Laura Siimes, Silmut A
 • Emma Elo, debytantit
 • Roosa Majander, noviisit
 • Elmira Sakhina, noviisit

Iitu Raski joutui perumaan osallistumisensa sairastumisen vuoksi. 

Silmut A -sarjassa Kuopion kisa oli ensimmäinen itäisen alueen cupin osakilpailu, josta viisi parasta pääsee aluemestaruuskilpailuun. Laura Siimes varmisti paikkansa heti voittaen koko kilpailun pistein 32,51. Valmentaja Anna Heinosen mukaan Lauralla oli hyvä tsemppi päällä koko luistelun ajan, ja suoritus oli varmaotteinen. Erityisesti Lauran piruetit ovat omaa luokkaansa.

Debytanteissa luisteleva Emma Elon kisasuorituksen alussa jännitys sai yliotteen, ja ensimmäinen hyppy-yhdistelmä päättyi kaatumiseen. Emma sai kuitenkin hienosti kasattua itsensä loppuohjelmaan, ja onnistui siinä niin hyvin, että sijoittui kolmanneksi 45,82 pisteellään. Emma onnistui erityisesti yhdistelmäpiruetissa. Valmentaja-Anna oli myös tyytyväinen, että esittämisen osa-alueen pisteet paranivat, koska niihin on kaudella panostettu. 

Elmira Sakhina ja Roosa Majander kilpailevat sarjassa noviisit. Elmira luisteli tytöistä ensimmäisenä ja onnistui tekemään onnistuneen salchow-oiler-ritin. Myös ensimmäinen istumapiruetti variaation kanssa oli hyvä. Elmiran pisteet olivat 30,40 ja sijoitus 12:s.

Roosa Majander jännitti kovasti ennen kisasuoritustaan, koska hänellä on ollut loukkaantumisen vuoksi pitkä tauko harjoituksista, ja Kuopion kilpailu oli Roosan kaudenavauskisa. Ensimmäisen, epäonnistuneen hypyn jälkeen Roosa pääsi kuitenkin vauhtiin eikä loukkaantumisesta ollut tietoakaan. Taitavasti musiikkiin eläytyneellä suorituksella ja loistavalla flippi-tulppi-yhdistelmällä Roosa nappasi noviisien kisan voittosijan pisteillä 46,00.

Anna Heinonen oli todella tyytyväinen ISU-sarjalaisten suorituksiin. 

Kotkan Reippaan kutsukilpailuihin osallistuivat Pauliina Paavolan johdolla:

 • Elina Lehtisalo, aluedebytantit
 • Sanni Tapola, aluenoviisit
 • Miisa Mustonen, Silmut B
 • Sinea Konster, Tintit
 • Viivi Reiman, Minit
 • Katri Laitonen, Taitajat ei axelia
 • Anni Hallasaari, Taitajat axel

Elina Lehtisalo luisteli aluedebytanttien sarjassa jälleen kauniisti niin hänelle sopivan ohjelman. Axelit ja salchowit onnistuivat varmasti ja yhdistelmäpiruetti pyöri erityisen hyvin. Elina sijoittui neljänneksi pistein 32,67.

Sanni Tapola luisteli jälleen hienosti aluenoviisien voittajaksi pistein 35,67. Sanni hymyili läpi ohjelman ja teki kaiken varmasti ja onnistuen. Ainoastaan viimeisen hypyn helpottaminen yksöishypyksi jäi Sannia hieman harmittamaan. Mutta voittopokaali sai jälleen hymyn Sannin huulille.

Silmut B -sarjassa luistellut Miisa Mustonen selvitti ohjelmansa myös alun jännityksestä ja pienestä haparoinnista huolimatta hyvin. Axelit sujuivat ja kaksoisritti pysyi pystyssä hienosti ohjelman alkuun. Yhdistelmäpiruetti pyöri myös kovalla vauhdilla kauniissa asennoissa. Miisa sijoittui kahdeksanneksi pistein 31,00.

Tintit-sarjassa KouJT:n edustaja Sinea Konster luisteli kauniisti ja hallitusti kaiken sen minkä osaa. Erityisesti piruetteja huimasti harjoitellut Sinea pyöri kovalla vauhdilla, paikallaan ja kauniissa asennoissa. Myös hypyt onnistuivat tänään ja askeleet olivat hallittuja ja iloinen luistelu sädehti katsomoon asti. Palkintona kotiin vietävänä oli ykkössija pistein 26,00.

Mineissä luisteleva Viivi Reiman sijoittui viidenneksi pistein 31,00. Viivin ohjelmaa vaikeutettiin viime kilpailun jälkeen, ja jännitys uusia liikkeitä kohtaan hieman näkyi. Hienosti Viivi kuitenkin yritti mm. axelia ja hän tsemppasi hyvällä asenteella ohjelman loppuun asti. Viivi sai palkinnoksi tsemppauksesta ja kauniisti luistellusta ohjelmastaan erikoismaininnan "ryhdikäs luisteluasento".

Taitajissa oli kaksi sarjaa: axel ja ei axelia. Taitajat, axel -sarjassa luisteli Anni Hallasaari. Anni pääsi ensimmäistä kertaa kilpailutilanteessa axelin ja luisteli muutenkin kauniisti, ilmeekkäästi ja vapautuneesti. Anni sai 33,33 pistettä ja sijoittui hienosti neljänneksi. 

Taitajat, ei axelia -sarjassa luistellut Katri Laitonen tuli 10:nneksi 26,00 pisteellään. Myös Katri paransi luisteluaan viime kilpailusta lisäämällä käsiliikeitä ja hymyä ohjelmaansa.

Myös Pauliina oli tyytyväinen kaikkien KouJT:n tyttöjen ohjelmiin ja suorituksiin. Tästä on taas kiva jatkaa harjoittelua ja puurtamista jo ensi viikonloppuna odottaviin Savonlinnan kilpailuihin.