Kauden viimeiset kilpailut kilpailtu

1.4.2012

Palkintojenjako Pajulahdessa
Palkintojenjako Pajulahdessa
Emma Elo
Emma Elo

Hyviä suorituksia ja kokemuksia haettiin Hämeenlinnasta, Kuopiosta ja Pajulahdesta.

Kouvolan Jäätaiturit kilpaili tämän kauden viimeisissä kilpailuissaan ympäri Suomen.

Perjantaina kilpailtiin Silmut A -sarjan Timanttifinaali Hämeenlissa. Kilpailu käytiin Itäisen alueen, Hämeen alueen ja Helsingin alueen parhaiden kesken. Kilpailuun osallistui jokaisen alueen aluemestaruuskilpailujen 9 parasta. Kouvolan Jäätaitureita edustivat Anna Tyyskä ja Emma Elo. Annan vaikeutettuun ohjelmaan tuli valitettavasti 3 kaatumista, jotka vähensivät pisteitä huomattavasti. Piruetit olivat ohjelman parasta ja kaikista tulikin jo tasoa 2. Anna sijoittui kovatasoisessa kilpailussa sijalle 20. Emma sai myös pirueteista kahteen jo 2. tason ja hypytkin sujuivat flipin kaatumista lukuun ottamatta hyvin. Kaunis askelsarja ja hyvä kokonaisuus toivat sijoituksen 21.

Timanttifinaalin tulokset HTL:n sivuilla.

Lauantaina pienet suuntasivat Jennin kanssa Pajulahteen ja luisteluvuorossa olivat Minit B 2003 -sarjassa kokeilleet Riina Loikala ja Sinna Salmela. Molemmat siis saivat yrittää rohkeasti axelia ensimmäistä kertaa kisoissa ja saivat näin tuntumaa ensi vuoden minit-sarjaan. Molemmat selviytyivät ohjelmistaan hyvin ja kotiin tuomisina olivat Riinan 6.sija ja Sinnan 13.sija. Axeleita harjoittelemme edelleen..=)  Minit B 2002 -sarjassa luisteli Anniina Vanhala. Hyvä ohjelma ja onnistunut axel toivat sijan 6.

Lauantaina kilpailtiin myös Kuopiossa. Aamulla ennen viittä matkaan lähtivät Roosa Majander ja Elmira Sakhina. Roosa kilpaili debytantit-sarjassa suoriutuen hyvällä ohjelmalla sijalle 10. Ainostaan lutz-yhdistelmä helpottui ja pirueteista vain yhdistelmäpiruetti sai tason 2. Hyvä kokonaisuus ja mukava päätös kaudelle. Elmira puolestaan hieman helpotti ohjelmaansa tehden vain yhden yhdistelmähypyn kolmen suunnitellun sijaan. Myös flippi jäi yksöiseksi, onnistuen kuitenkin verryttelyssä hyvin. Sijoitus 17 oli myös ihan hyvä kauden päätöskilpailuksi.

Sunnuntaina kisattiin myös Kuopiossa ja Pajulahdessa. Pauliina siirtyi Pajulahteen ja Kuopiossa valmentajan roolia kokeili Jenna, ja hyvin Jenna pärjäsikin... Emma Elo ja Iitu Raski kisasivat Silmut A -sarjassa. Emma sijoittui hienosti sijalle 2. tehden hyvän ohjelman. Iitu sijoittui sijalle 6 ja päätti myös kauden ja kilpaili viimeisen kisan KiKi -ohjelmallaan..=)

Silver Skaten tulokset ovat nähtävillä KuTan sivuilla. Osassa sarjoista käytettiin Skate Canada -arviointia, joten pisteet poikkeavat hieman STLL:n arvioinnista.

Pajulahdessa kisasivat Tiia Suppala minit A -sarjassa, Iida Sinkkonen, Sinea Konster ja Ilona Ikonen tintit 2004 -sarjassa ja Janina Levänen, Jenni Laitinen, Viivi Reiman, Netta Kivimäki ja Ellinoora Harju tintit 2003 -sarjassa.

Tiia aloitti kouvolalaisten päivän sarjassa, jossa oli mukana todella kovia luistelijoita Suomesta ja Venäjältä. Tiia onnistui omassa ohjelmassaan hyvin tehden muun muassa kaksi onnistunutta axelia. Ainostaan kaksoissalchow kaatui onnistuen kuitenkin verryttelyssä hyvin. Sijoitus 7. ja paljon hyvää kokemusta ensi kautta varten.

Kaikki Tintit suoriutuivat omista ohjelmistaan hyvin. Erityisesti piruetit ovat parantuneet kaikilla ja hyppyjen viimeistellyt alastulot alkavat jo sujua. Kukaan seuramme tinteistä ei tänään saavuttanut sijaa kolmen joukkoon mutta iloinen joukko tyttöjä lähti valmistautumaan jo kevätesitykseen.. TIPI TII..=)

Päivän päätteksi jäälle pääsi vielä pitkän pitkän tauon jälkeen Elina Lehtisalo. Elina on kärsinyt loukkaantumisista, ja pitkä tauko kisajäiltä näkyi jännityksenä suorituksessa. Tulpit kaatuivat ohjelmassa, vaikka verryttelyssä sujuivat hienosti. Samoin salchow-sarja kaatui varovaisen vauhdin johdosta. Mutta piruetit ovat parantuneet tauon aikana, samoin vaakaliu'ut. Elinan sijoitus oli Silmu B -sarjassa 6. ja oli onnistunut päätös Silmu B -sarjaan.

Pajulahden Spring Carnivalin tulokset EVT:n sivuilla.

Kisakausi on siis päätetty onnistuneesti. Nyt viimeiset harjoitukset Usvalaakson Uhkaa ja sitten osa kesälomille, osa kevään harjoitteluun ja uusien ohjelmien kimppuun! 

Kirsi Elon ottamia kisakuvia:

Timanttifinaalista

Silver Skatesta

Markku Sulosen ottamia kisakuvia Pajulahdesta