Muodostelma

Ota rohkeasti yhteyttä

Sydämellisesti tervetuloa Helmiperheeseen!

KooKoon Jäätaiturien muodostelmajoukkueet ja -ryhmät

KooKoon Jäätaitureissa on muodostelman kehitysryhmä ja kolme kilpailevaa juniorijoukkuetta. Lisäksi seurassamme on aikuisten muodostelmajoukkue Team Black Pearl. 

Muodostelmaluistelukoulu Pikkuhelmet

Pikkuhelmet on muodostelmaluistelukoulu, joka on tarkoitettu noin 5-11-vuotiaille aloitteleville muodostelmaluistelijoille. Ryhmään ei ole mitään erityisvaatimuksia, perusluistelutaito ja innostus riittävät. Pikkuhelmiin voi tulla mukaan koska tahansa kauden aikana. Pikkuhelmissä harjoitellaan noin kahdesti viikossa perusluistelua sekä muodostelmaluistelun alkeita ja tutustutaan joukkueena toimimiseen. Pikkuhelmistä on mahdollisuus siirtyä tulokasjoukkue Team Silver Pearliin, mutta voit myös jatkaa muodostelmaluistelua harrastemielessä Pikkuhelmissä.
 

Tulokkaat Team Silver Pearl

Team Silver Pearl kilpailee tulokassarjassa. Tulokasluistelijat ovat pääsääntöisesti alle 12-vuotiaita, mutta vanhempiakin luistelijoita joukkoon mahtuu. Team Silver Pearl harjoittelee viikon aikana noin kolme kertaa jäällä ja noin kolme kertaa oheisharjoituksissa. Oheisiin kuuluu lajiharjoittelun lisäksi telinevoimistelua/fysiikkaharjoittelua. Team Silver Pearlista voi edetä noviisijoukkue Team White Pearliin tai juniorijoukkue Team Pink Pearliin.

Kansalliset noviisit Team White Pearl

Team White Pearl kilpailee kaudella 2017-2018 sarjassa noviisit, jonka luistelijat ovat pääsääntöisesti alle 15-vuotiaita. Joukkue harjoittelee viikon aikana noin neljä kertaa jäällä ja noin neljä kertaa oheisharjoituksissa. Oheisiin kuuluu lajiharjoittelun lisäksi tanssia ja telinevoimistelua/fysiikkaharjoittelua. 

Kansalliset juniorit Team Pink Pearl

Kaudella 2017-2018 Team Pink Pearl kilpailee kansalliset juniorit -sarjassa, jossa luistelijat ovat pääsääntöisesti alle 19-vuotiaita. Team Pink Pearl harjoittelee viikon aikana noin neljä tuntia jäällä ja oheisissa. Oheisiin kuuluu lajiharjoittelun lisäksi tanssia ja telinevoimistelua/fysiikkaharjoittelua.

Aikuiset Team Black Pearl

Team Black Pearl kilpailee aikuisten sarjassa, mutta mukaan mahtuu mainiosti myös sellaisia luistelun harrastajia, joita kisaaminen ei kiinnosta. Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet harrastajat. Voit tulla myös tutustumaan ja katsomaan, olisiko tämä sinun lajisi.

Miten pääsen mukaan muodostelmaryhmiin ja -joukkueisiin?

Ei-kilpaileviin ryhmiin pääsee mukaan milloin vain. Kilpaileviin joukkueisiin voi tulla uusia luistelijoita ensisijaisesti vain testi- tai kokeilujäiden yhteydessä ja niiden jälkeen kevät-kesäkauden aikana.

Testi- tai kokeilujäät järjestetään keväällä, yleensä maalis-huhtikuussa. Kaikki halukkaat voivat osallistua. Joukkueeseen liittyminen tai joukkueesta toiseen siirtyminen tapahtuu valmentajien ohjauksella, ja siihen vaikuttavat luistelijan taitotaso, ikä, motivaatio ja muut valmennukselliset seikat.

Testijäistä alkava kesäjäiden aika on siirtymäaikaa, jolloin joitakin yksittäisiä rajatapauksia voidaan mahdollisesti vielä siirtää joukkueesta toiseen. Lopulliset joukkueet muodostetaan viimeistään kesäleirin yhteydessä tai heinä-elokuun vaihteessa. Joukkueiden kokoonpanoja ei vaihdeta enää kauden aikana. 

Jos muodostelma kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä! Tervetuloa KooKoo Jäätaitureiden Helmiperheeseen!

Alla olevassa kaaviossa esitellään eteneminen sarjoittain sekä sarjojen ikärajat.

Lisätietoja muodostelmaluistelusta löydät Suomen Taitoluisteluliiton sivuilta.

Muodostelmaluistelun kustannuksista löydät tietoa kohdasta Muodostelman kuukausimaksut.

Millainen on muodostelmaluistelijan urapolku?

Suomen Taitoluisteluliitto on työstänyt Muodostelmaluistelijan urapolun kilpauraan tähtääville muodostelmaluistelijoille. Taitoluistelun harrastajan polku kattaa myös muodostelmaluistelun harrastajan polun.